Peru Sandia

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 4 klantbeoordelingen
(4 klantbeoordelingen)

8,25

Smaakprofiel: Walnoot, cacao & rode bessen
Branding: Slow coffee (filter) & espresso
Type:
Hele bonen
Gewicht:
250 gram

Single Origin: Peru
Regio: Sandia
Producent: Small farmer (Nazario Mamani Gemio) 
Hoogte: 1800m
Verwerking: Gewassen
Variëteit: Caturra, Bourbon & Tipica
Certificering: Fairtrade & Bio

Beschrijving

De koffieproductie in Peru is maar moeizaam op gang gekomen. Het land had in de 20ste eeuw veel te lijden van grote armoede en een oorlog tegen de communistische terreurbeweging Lichtend Pad. Veel boeren moesten uit economische nood cocaplanten verbouwen. Pas vanaf de jaren ’90 is het land weer in een opwaartse spiraal terechtgekomen. De koffiekwaliteit is drastisch verbeterd en zal gelukkig de komende jaren enkel nog beter worden.

De Peruviaanse koffie die wij te bieden hebben komt uit de provincie Sandia, gelegen in de Puno-regio. Hier heeft Nazario Mamani Gemio een kleinschalige koffieplantage op 1800 meter hoogte. Maar liefst drie variëteiten worden hier geoogst, Caturra, Tipica en Bourbon. Deze komen ook allemaal voor in onze koffie.
Nazario is een zogenaamde Tunki boer, behorend tot de koffiecoöperatie CECOVASA. De koffies van Tunki staan wereldwijd hoog genoteerd en hebben al vele prijzen gewonnen. Zo werden koffies van Tunki de afgelopen tien jaar maar liefst zes keer uitgeroepen tot beste Peruviaanse koffie en heeft het in verschillende wereldwijde competities al meerdere keren de top 3 bereikt.

De Peru Sandia is de enige koffie die Coffee Mastery aanbiedt die zowel perfect gaat als espresso als met slow coffee (filter). Medium gebrand komen de heerlijke smaken van walnoot en cacao naar boven met rode bessen in de achtergrond. Wij kunnen maar niet beslissen wat onze favoriete zetmethode is met deze koffie. Hoe vind jij de Peru Sandia het lekkerst?

4 beoordelingen voor Peru Sandia

 1. Waardering 5 uit 5

  jmachadodesouza (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb deze koffie gedronken als filter koffie . De walnoot en cacao smaken komen goed naar voren. Ben er zeer te vreden over!

 2. Waardering 5 uit 5

  Marinus

  Een aanrader voor de echte liefhebber, die net iets meer zoekt voor niet teveel geld. De bonen waren nog maar 2 dagen voor aankomst geroosterd! Lekker uit een Chemex.

 3. Waardering 5 uit 5

  Tom (geverifieerde eigenaar)

  Bijzonder als espresso.
  Koffie was keurig geleverd.

 4. Waardering 5 uit 5

  Merelvdb (geverifieerde eigenaar)

  Vandaag mijn bestelling ontvangen. Erg lekkere koffie! 🙂

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

//